dinsdag 25 maart 2008

Piet Zwart

Mocht het lukken,
Na afdingen op kasten,
Bovenlichten,
Vaatwassers en deurkrukken.

Dan is een moderne opvolger hiervan:










Onze nieuwe keuken.

donderdag 20 maart 2008

De nieuwe woning...

Die gaan ze hier:











...bouwen

woensdag 19 maart 2008

Wikipedia Sores

Via de Dutch Bloggies, (waar enige tijd geleden verrassend bieb 2.0 collega in de vorm van ZB Digitaal was opgenomen... helaas zonder de shortlist te halen) ploegde ik vandaag even met de Fransche Slag de lijst door.
Sommigen bevielen, anderen minder.
Maar waar ik enige tijd bleef hangen, grasduinen en doorklikken was Buuv.nl.
Met name haar (of zijn?) post over wikipedia deed een glimlach verschijnen op mijn gezicht.
Hoe herkenbaar, hoe vaak roep ik wel niet (en vloek ik binnensmonds) oh nee wanneer de link in Wikipedia doorlinkt naar Wikipedia zelf in plaast van 't domein erbuiten...
























UPDATE:
Ik heb weer 'ns als een dweil de pagina doorgescant want zowel op de longlist als de shortlist was ZB Digitaal gewoon aanwezig. Sterker nog, gisteren heeft ie zelfs de prijs voor beste Blog, categorie Onderwijs in de wacht gesleept. Sowieso was de uitslag een victorie van inhoud boven omvang, ook Marie-Jose Klaver viel het al op, hulde!

Aan 't lezen: Het Stadioncomplex

Sinds maandag toegevoegd aan mijn boekenverzameling:













Fraai vormgegeven, goed leesbaar en bovendien verstoken van cliché's.
Dat viel bij het lezen van Drama in het Lenin-stadion toch enigszins tegen.
Hoewel ik die reconstructie oprecht boeiend vond, gaat deze een klein beetje tegenstaan door de ronkende voetbalcliché's. Maar misschien is dat voetballerij eigen. Ik herinner mij ook regelmatig schuddebuikend van het lachen van mijn stoel te lazeren na het lezen van de rubriek (heet ie zo) 10 vragen aan... in de Voetbal International. Daarin waren De ontvoering van ~ ~ en Tom Clancy lichtende voorbeelden der voetballiteratuur...
Dat tweede was overigens Brandt Corstius in zijn leuke boek ook al opgevallen. Misschien dat ik het daarom ook zo'n leuk boek
vond.

UPDATE:
Volgens mij is de naam van de rubriek waarin voetballers hun favoriete drankje (meestal sap of baco), favoriete eten (meestal pasta) en favoriete boek (zie hierboven) noemen Persoonlijk.

Madrugada

Hoera! Voor slechts 16 pietermannen naar de getergde, bluesy melodieen van deze Noorse helden. Op drie mei in het Paard van Troje (Den Haag).

zondag 2 maart 2008

Surprise!!!!












De stembusgang van Medvedev, die zondagochtend zijn stem uitbracht in Moskou, was te zien op de Russische staatstelevisie. "Ik ben in een goede stemming. De lente is gekomen.

Ook als het zou regenen, zou dat niet erg zijn. Het nieuwe seizoen is aangebroken", aldus Medvedev. Niet veel later begon het hevig te sneeuwen in de Russische hoofdstad.

Ook elders in het land sneeuwde het. De Russische krant Russia Today meldde dat 248 mensen op het schiereiland Kamtsjatka niet konden gaan stemmen, omdat ze ingesneeuwd waren.


Vooral dat laatste is jammer, daarmee zijn Medvedev toch zeker 248 stemmen door de neus geboord.