woensdag 22 oktober 2008

Hurkende Russen, deel 4

Ik heb al vaker betoogd dat oostelijk van de Dnjepr stevig gehurkt wordt, een soort rudimentair Aziatische attitude nadat de Mongoolse horden het land weer hadden verlaten.





















Jelle Brandt Corstius, ik heb het al eens eerder aangegeven, was het ook al opgevallen (pagina 15 van Rusland voor Gevorderden).
De Russische hurker blijft onverminderd mijn aandacht behouden waaronder de onderstaande die ik via (een oude trouwe inspiratiebron) English Russia opsnorde.

zondag 19 oktober 2008

Wie is nou de club...?

Tsjonge jonge, boven de grote buur.

















En een andere teletekst pagina over wat minder futiele zaken dan een ranglijst, het bericht dat een hoop Nederlanders het allemaal niet zo erg vinden dat Aboutaleb burgemeester wordt van Rotterdam, in tegenstelling tot wat Ronald Sørensen als een volleerde hork ons wil laten geloven. Daar ben ik er ook een van. Ik zelf vind het wel een mooie zaak en eigenlijk ook wel een briljante zet. Aboutaleb met opgestroopte mouwen die de problemen in de werkmansstad Rotterdam aanpakt. Bovendien dat gemekker dat ie niet voor Feyenoord zou zijn..., ik hoop dat ie voor Sparta is!

donderdag 16 oktober 2008

Obama

Het is niet mijn gebruikijke onderwerp, de Verenigde Staten, de verkiezingscampagne voor het presidentschap.

Desalniettemin...

Een tweetal bijzonder aardige foto´s gerelateerd aan de presidentsverkiezingen in de VS en de campagne van Barack Obama.
















Ik zou ´m zo wat geven...



















balen voor de dief...

dinsdag 7 oktober 2008

Eindelijk... Renovatie

Na jaren wachten vol ongeduld door ronkende nieuwsbrieven en ambitieuze berichten op de website van het WBR en als ultieme teaser een opgeleverd, fris gesausd en geverfd proefblok


Grotere kaart weergeven

lijkt eindelijk de kogel door de kerk...















En dat was hard nodig ook! Bij de reconstructie van de Kiefhoek, begin jaren ´90 zijn keuzes gemaakt die constructief en qua houtkeuze voor met name de kozijnen funest uitpakte. Wanneer de herfst invalt neemt de condens in de woningen toe. Toen in januari 2006 de Hermandad (uiteraard ten onrechte) een wietkwekerij vermoedde in mijn woning, had dit ook deels te maken met enorme condensvorming aan de binnenzijde van de woning. Dit gecombineerd met een kruidige geur was de conclusie dat er inpandig geteeld moest worden.
Helaas voor de dienders, phuopsis zorgt voor de kruidige geur, condens door constructiefouten.

Maar goed Verweij Houttechniek komt binnenkort de boel opmeten waarmee ik mag aannemen, ook door de overige inhoud van de brief,...















Dat men nu echt, echt aan de slag gaat met de renovatie van de Kiefhoek.