donderdag 12 november 2009

Screencast

Veel van de tips en trucs die - naast de dingen - zo nu en dan worden geplaats op 23-archiefdingen zijn voorzien van een screencast. Da's niets meer dan de bewegend beeld en geluidsvariant van een screenshot. Via Jing bijvoorbeeld kan je een account aanmaken waarmee je gratis screencasts kan maken van mazimaal 5 minuten.

Tijdens de startbijeenkomst van de tweede groep 23-nationaalarchiefdingen heb ik een presentatie gehouden over 't belang van zorgvuldig omgaan met gebruikersnamen en wachtwoorden. Ook omdat tijdens de cursus bij verschillende programma's en toepassingen vele, vele accounts moeten worden aangemaakt. Goed om daarvoor wat tips van de hand te doen hoe nu op een slimme manier al die gebruikersnamen en wachtwoorden te onthouden.

2 opmerkingen:

Bob Coret zei

Een handige tool om screencasts te maken is ook de webapplicatie screenr.com! Het is een Java applet waardoor je dus geen software hoeft te installeren. Hieronder een demo (waarbij ik het geluid even heb uitgezet, maar dat kan dus ook gewoon opgenamen worden). Er zit een limiet op van 5 minuten, dus vooral handig om snel korte handelingen uit te beelden en toe te lichten. Uiteraard embedable, maar dat werkt niet in blogger reactie, dus kijk maar even op http://screenr.com/muB

Bob

Timmietovenaar zei

@ Bob Coret

Wauw, dat ziet er zelfs nog iets intuitiever uit en bovendien tof dat je er geen software voor nodig hebt.

Bedankt voor de tip, en leuk te zien dat je je reactie gelijk had gescreencast ;-)