woensdag 2 juni 2010

Pad
Enkele maanden geleden deed ik zelf nog wat lacherig over de IPad, hier - uiteraard - uiting aan gevend via Twitter. Met hangen en wurgen, en dank aan TweetBackup, een export naar .txt plus een CTRL+F naar IPad leidden mij uiteindelijk naar de juiste Tweet. Wat een ramp overigens, het achterhalen van een Tweet, mijn eigen administratie thuis is nog beter te doorgronden.Enfin, op 28 januari 2010 herkauwde ik een post van Gizmodo (een technologie-blog o.a. over consumentenelektronica) waar in maar liefst 8 punten werden betoogd waarom de IPad niet zou deugen. Stuk voor stuk valide argumenten die nog steeds hout snijden met name het multitaskinggedoe met de IPAd. Maar misschien spelen het ááá ááá èsssss (anti apple sentiment) ook een bescheiden rol. Dat ik geen IPhone fan ben hoeft niet tot een algehele apple-ideeën-boycot te leiden, toch?

En met de kennis van nu... Begin ik langzaam tot het inzicht te komen dat de IPad, de Tablet, de Pad, de Touchscreen, hoe we het ook noemen, bepaald geen slecht idee is.
Sinds januari ben ik in het bezit van een HTC Hero. Niet mijn eerste telefoon met internettoegang (flat fee) maar wel gezegend met een drietal pluspunten ten opzichte van mijn voorganger, de Nokia N73:
  • Vlotte processor
  • Android besturingssysteem & Android Market
  • Touchscreen
Bellen is niet meer wat het was omdat ik het simpelweg amper meer doe. Hoofddoel no. 1 van mijn telefoon is (toegang tot) netwerk. En daarmee is mijn telefoon dé schakel geworden tussen thuislaptop en werkdesktop, met name in het lezen/delen/updaten van nieuws/sociaal/afspraken. Ook collega Nescio, sinds twee maanden in bezit van ook zo'n 'Boordcomputer' constateert bij hem een dergelijke ontwikkeling. Nu zal niet iedereen praktisch de ganse dag online willen zijn, maar ik dus wel!

Na een item op Bright over dé andere tablets viel het kwartje. Vond ik eerste de IPad een idioot idee, een grote IPhone waarmee je niet eens kan bellen. Nu vind ik het geniaal. De tablets bieden simpele, intuïtieve toegang tot internet, het formaat is ideaal waardoor het 'grafisch' een geweldige boost kan geven aan de wijze hoe we tijdschriften, kranten en blogs integreren. Bovendien draait het allemaal om apps, programmaatjes, soms speeltjes die eenvoudig te installeren zijn. Die met name rondom 't cluster nieuws, communicatie, multimedia, sociaal... grafisch geweldige interfaces bouwen die op de een of andere manier die gevoelige snaar (zie het succes van de Smartphones en de applicatiemarkt) raken. Niet voor niets dat de andere smartphone-besturingssysteem-partijen (Android, Windows, Blackberry) hun kansen ruiken.

Gaan de pad's hiermee de touchscreen-smartphones achterna met wederom als wegbereider een Apple-uitvinding? Geen idee... maar ik geef het een goede kans. Gelukkig is de lancering van de IPAd-killer op Android platform wederom uitgesteld, en heb ik dus nog even ;-)

Geen opmerkingen: