zondag 28 december 2014

Initiatieven op de kaart

Nadat we - zo gezegd - wat heen en weer getweet hadden rond de #opendata en de #openspending verscheen de kaart met daarop geplot de Delfshavense bewonersinitiatieven onder 't artikel op Vers Beton. Gemaakt met Google Fusion Tables oftwel dat moet ik zelf ook kunnen :-)

Eerst maar eens de tabel en kaart reproduceren zoals die in eerste instantie ook door Vers Beton was gegenereerd. Met wat trial & error ging dat eigenlijk verrassend soepel. Een tabel kan geüpload worden naar de Fusion Tables. De kolom met coördinaten wordt gelijk vertaald naar pointers op de kaart. In het begin waren er nog wel wat problemen met het hoogste bedragen van de dataset (tot aan € 20.0000 / #Geenplektegek). Maar nadat ik de upload van een .xls formaat veranderde in een .csv leverde dat ook geen problemen meer op. De legenda opbouwen en een classificatie in de bedragen aanbrengen leverde ook nog wel wat trial en errors op. Ik had vooral gehoopt [en misschien kan het ook wel] om naast de bedragen ook nog een selectie toe te kunnen passen op de categorieën die ik inmiddels ook nog heb aangebracht in de dataset.

   

Maar niet getreurd want dan importeer je de data, net wat anders gerepresenteerd in een nieuwe tabel en kaart. Aan de legenda moet nog wat gesleuteld worden maar wat gelijk opvalt is dat een viertal type activiteiten in Delfshaven de boventoon:
  • Ontmoeten 25%
  • Groen 19%
  • Evenement 15%
  • Sport & Spel 15%
Deze activiteiten beslaan met zo'n 75% van de activiteiten de hoofdmoot van het aanbod. Op het kaartje hieronder zijn dat de markers in geel, groen, paars en blauw.

Geen opmerkingen: