zondag 21 december 2008

Geen gezeik meer in de Kiefhoek

Althans in het portiek van de kerk ´t Leger des Heils, voorheen het kerkgebouw van de Hersteld Apostolische Gemeente Rotterdam.

Met een zekere regelmaat loop ik te foeteren op het WBR die, omdat ze het overgrote deel van de Kiefhoek (lemma heb ik overigens net bewerkt) in beheer hebben, al jaren reppen over renovatie van het wijkje, ronkend in glossy brochures uitweiden over hun maatschappelijke betrokkenheid... maar tot op heden de kozijnen maar laten verpieteren. Desondanks lijkt het nu eindelijk de goede kant op te gaan. In de Groote Lindtstraat, zuidzijde, heeft men geëxperimenteerd met nieuwe kozijnen, ramen en stukwerk in het blokje daar en kregen we als overige bewoners aankondigingen voor een schouw (kozijnprikken etcetera) op onze deurmatten.

Op iets kleinere schaal is een doorn in mijn oog inmiddels ook aangepakt: Het portiek aan de Eemstein van de voormalig Hersteld Apostolische Gemeente Rotterdam, inmiddels de kerk van het Leger des Heils.


Grotere kaart weergeven

Jarenlang was dit hét urinoir voor de hangjongeren van het pleintje verderop en een plek voor schunnige pubergraffiti geneuzel van wannebee gangsters over thug life... Jeweettog.

Enfin niets meer van dat alles, er staat weer lekker een fris blauw hekwerk voor. Je vraagt je alleen af waar die gassies nu naar toe zullen trekken om te sassen en te krabbelen?

Geen opmerkingen: