donderdag 8 januari 2009

de Póken


Ik weet het nog niet... Soms zie je van die dingen waar je niet gelijk het nut van inziet maar het wel eigenlijk zou willen hebben. Volgens mij heb je dat als kind vaker en kan ik mij nog wel een paar van die zaken herinneren die me destijds mateloos intrigeerden. Maar waarbij toch evengoed de sjeu er wel weer heel erg snel van af was. Ik herinner mij die elastische plakhandjes. Via google stuitte ik op een forum waarin (oh ja) smurfensnot en nog meer elastische dingesen - die in je ogen konden sprongen – werden besproken. Nog zo'n dingetje, de Tamagotchi, hoewel die krengen nog steeds gesleten schijnen te worden. De sjeu van zulke rages ging en gaat er ook weer niet altijd af. Soms zit daar ook wat tussen wat je achteraf dan ook weer een heel tijdje doet, in mijn geval het skateboard.


Maar goed, terug naar zo’n potentieel grensgeval de
Poken. Een raar, klein usb-achtig hangertje waarin je in real life met andere bezitters van dit dingetje je digitale gegevens –die weer op de poken staan geregistreerd - kan uitwisselen. Kwestie van tegen elkaar houden even wachten en de boel wordt 'overgestraald'.
Dan ben je er nog niet want eenmaal thuisgekomen moet de poken aan je pc (of mac - dat schijnen geen pc's te zijn -) laad je de ontvangen data in via de poken software / website en heb je dus één of meerdere digitale visitekaartjes binnen. Die adressen verwijzen weer naar verschillende community-sites. In plaats van dat je afzonderlijk nieuwe contacten zoekt op
hyves, linkedin, netlog, facebook you name it, is de poken en de bijbehorende site min of meer de distributeur hiervan geworden. Een soort rss voor contacten die je in real life hebt opgedaan.
Snap je het nu nóg niet... Hier een filmpje.
Is dat leuk?
Tsja, daar wringt de schoen denk ik. Leuk, leuk, wat is leuk? Ik weet het niet. Misschien is het net als met Twitter. Dat heb ik 2 jaar lang niet leuk gevonden totdat ik het ging doen. Toen vond ik het leuk.
Toch misschien maar eentje bestellen. Of nog beter, wachten tot ze er iets minder kinderachtig uitzien en gaan voor de geliktere versie.

3 opmerkingen:

Duul zei

Doen!
Je moet je permanent voorbereiden op de volgende presentatie over de toekomst van widgets, gadgets en mobiele spullekes!
:-)

Timmietovenaar zei

Maar je met wie moet ik dan Poken?
Neem jij er dan ook één, kan ik in ieder geval één keer ´t eens uitproberen ;-)

Philip Henderiks zei

Zeker cool dit bericht! Poken is echt vet!

vitamine b6