woensdag 22 juli 2009

Kyteman, Mashup

Een van de, in mijn ogen, leukste Nederlandse bandjes van de afgelopen tijd is Kyteman. Of beter, Kyteman´s HipHop Orkest. Hoewel bandje, met een bezetting van 12 muzikanten en 8 mc´s hebben we ´t over een fatsoenlijk volwassen line up.
Kyteman´s eerste en enige album is ¨The Hermit Sessions¨ echt een prachtige mix van bluesy, jazzy blazers, rap, reggae en experimenten. Een van de mooiste nummers op de plaat is Sorry, een instrumentaal (trompet) nummer gespeeld door Kyteman zelf, live opgenomen in Tivoli.Nog leuker werd Kyteman toen ik afgelopen week via een @martijnkleppe stuitte op een experiment van de band samen met FIY.

Een registratie van het Pinkpopconcert van de band in een soort semi-gecoördineerde half-losse actie met twintig filmers, met twintig verschillende apparaten. Het resultaat, na een flinke bewerkingslag, is hierboven te zien en de conclusie van het experiment hier. Wat mij betreft een waanzinnige mashup en absoluut geslaagd! En afgelopen met dit geëxperimenteer is ´t volgens mij niet. Lowlands staat voor de deur en FIY is ook weer van de partij. Kyteman´s Hiphop Orkest overigens ook. Benieuwd naar de resultaten en 6-09 zorgen dat ik er zelf bij ben.

4 opmerkingen:

Petra023 zei

Wow! Ik baalde er zo van dat ik ze niet kon zien op Pinkpop, omdat de tent waar ze speelden echt meer dan uitpuilde. Dit ziet er echt waanzinnig uit- en is een titanenwerk geweest om te monteren volgens mij, maar dat terzijde. Ik heb het album zelf nog niet btw... (hint hint) ;)

Luud zei

Geweldige muziek Tim! Klinkt als een klok. Zou niet misstaan op North Sea Jazz. Ik houd het in de gaten en wil ze graag een keertje live zien.

Petra023 zei

@Luud Volgens mij stonden ze daar ook... ;)

Luud zei

@Petra023
Ik zie het, maar op zondag. Toen was ik er weer niet :-) Volgende keer beter!