donderdag 23 juli 2009

RIP! a remix manifesto

Gisteravond bij het uur van de Wolf de (af en toe) op het vermakelijk, hysterische af: RIP! a remix manifesto. Volgens de uizendende partij - jawel, ik heb 'm via TV gekeken - een documentaire:

waarin met veel humor de absurde en schokkende consequenties van het huidige auteursrecht voor particulieren, kunstenaars en wetenschappers worden getoond. Een hoofdrol is weggelegd voor sample-artiest Girl Talk. Zijn opzwepende composities bestaan uit bewerkte fragmenten van bestaande muziek en als hij alle rechten daarvoor zou afkopen, zou hij miljoenen kwijt zijn. Zijn daarom illegale optredens tonen de kunst van het samplen en roepen vragen op over creatieve vrijheid in een tijd waarin grote mediabedrijven als TimeWarner en Disney het grootste deel van ons intellectuele eigendom bezitten.
Qua ding zou ik zeggen...
#7 Mashups ;-)

3 opmerkingen:

Ingmar zei

Ik heb voor #7 inderdaad een concept-blogje klaar staan met muziek van GirlTalk en 2 many dj's. Verschijnt met een beetje geluk vanavond of morgenvroeg.

Timmietovenaar zei

Ha 2 many dj´s...
Inderdaad supercool! Soulwax ook, overigens :-). Leuke mashup vondst.

Timmietovenaar zei

Ik heb overigens, wederom #7 nog een Kyteman project stukje in concepten staan.
Ze hebben een concert geregistreerd semi-georkestreerd met 20 mobiele telefooncamera´s plus een aantal vaste digitale cameraatjes. Ook erg cool!